Over mij

Mijn achtergrond is in psychologie en psychiatrie, in zowel onderzoek als therapie. Ik kon daar goed terecht met mijn nieuwsgierigheid, oprechtheid en sensitiviteit. Helaas was ik ook nét iets te dienstbaar waardoor ik drie jaar geleden in een burnout terecht kwam. Tijdens mijn herstel heb ik een deep-dive gedaan in mindfulness en -gerelateerd gedachtegoed, wat me enorm heeft geholpen in herstel en daarna in algeheel welzijn. Graag geef ik het geleerde door aan anderen die nieuwsgierig zijn en/of het wellicht ook kunnen gebruiken 🙂

Momenteel werk ik (36 jaar) bij een kleine toffe brouwerij in Utrecht waar ik help met brouwen en vanalles met smaak doe. In de toekomst wil ik weer als psycholoog aan de slag te gaan, om zo ook andere technieken uit de psychologie over te brengen aan zij die het nodig hebben. Mijn opleidingen zijn o.a. een master in de klinische psychologie en een master in neurowetenschappen; zie mijn LinkedIn voor een compleet overzicht. Dit jaar ben ik lid van het NIP, wat me een ‘psycholoog NIP’ maakt, en waarvan ik de beroepscode onderschrijf (al doe ik dat ook zonder een lidmaatschap).

Niet-werkend vind ik het leuk om te reizen met m’n vriendin, te spelen met m’n dochter, te koken of te tuinieren.

Mijn beoefening van mindfulness uit zich in dagelijkse zit- of loopmeditatie (verschillende technieken/tradities), en een wekelijks meditatieclubje waar ik ook sessies begeleid. Mocht ik daar niet aan toekomen (want he, zo is het leven!) dan vind ik het heel fijn om in de kleine dingen als thee of natuur de rust en ruimte te vinden. Vandaar die foto op de home page: soms is het gewoon zitten met thee alles dat nodig is.